Uncategorized

Consells i cura de les orquídies

Floración

En condicions favorables la Phalaenopsis viu entre 3 i 7 anys,i pot florir de dos o tres cops l’any.

La flor és molt duradora, les tijes poden suportar fins a trenta corol·les i no comencen a marcir fins que no ha florit l´ultim capoll, lo que significa que poden ser de dos o tres mesos des de l’inici de la floració.Una vegada que totes les flors s´han pansit, recomanem la poda, per tant tallar la tija per sobre la tercer o quart nus, d´on comencerà a brollar una altra tija.

Un moment crític de la planta és quan els botons de les flors estan inflats , a punt d’obrir. No estressem la planta aquests dies amb canvis d’ubicació, temperatura o humitat.
Qualsevol d’aquests canvis poden conduir a la caiguda prematura dels botons, sense florir.

as50

Temperatura y Humitat

Les orquídies no volen temperatures extremes ni corrents d’aire. Els hi agraden els llocs amb molta llum i humitat.

En circumstàncies normals seria suficient regar-les un cop per setmana a l’hivern, augmentant la freqüència a la primavera i estiu.

La clau és impedir que la terra s´asequi completament sense tenir-la amb aigua retinguda.
L’aigua de reg serà millor si ès natural. Si l´aigua de l’aixeta és massa dura pot utilitzar aigua de la pluja o utilitzar un aigua mineral neutra.

Si l’aigua ve molt clorada pots deixar-la reposar unes quantes hores abans de fer-la servir.L´aigua ha de ser a temperatura ambient.
Al regar no teniu que mullar les fulles. No deixeu l’aigua estancada en el centre de les fulles ni les arrels inundades contínuament. Tampoc és convenient deixar aigua en el plat .

orquidea-flor

Tenim que tenir especial precaució amb calefacció durant els mesos d’hivern. L’orquídia podria trovar-se en un ambient sec, que podria perjudicar-la.
La nostra recomanació és posar la torreta sobre una safata amb pedretes i aigua de tal manera que la base del recipient no es mulli.
Una altra manera de proporcionar el nivell adequat d’humitat es posant moltes plantes juntes, així es crea un microclima adequat.

Substrat i torreta

La phalaenopsis té clorofil·la a les seves arrels verdes,les utilitza per realitzar fotosíntesi. Per tant, es venen en torretes transparents o translúcides, per facilitar que llum arribi .

No transplanteu-les als clàssics recipients de ceràmica que no permeten el pas de la llum.Les orquídies s’ajusten bé als seus recipients, encara que semblen petits.
Un trasplantament podria ser convenient cada dos o tres anys, a la primavera. Es poden retirar amb cura les arrels seques, prestant atenció a les arrels aèreas i no cubrir-les.
Sempre utilitzarem un substrat especial per a elles, normalment fet amb torba i escorça de pi, deixant un bon drenatge.

Adobs

El substrat normalment utilitzat és molt pobre en nutrients, per tant, és bo per a la planta que s´aportin nutrients a través d’un fertilitzant líquid per a orquídies.
Però no abuseu amb la dosi, pot cremar les arrels.

Adobeu un cop la terra ja ès molla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *